Praha.cz

 
MÅNS ZELMERLÖW, vítěz EUROVISION 2015, v Praze!
Středa, 09. září 2015 07:30
MÅNS ZELMERLÖW

MÅNS ZELMERLÖW, VÍTĚZ CENY EUROVISION 2015, VYSTOUPÍ 11. ŘÍJNA 2015 V PRAŽSKÉM LUCERNA MUSIC BARU.



MÅNS ZELMERLÖW - foto

Måns Zelmerlöw, švédský vítěz Eurovision Song Contest pro rok 2015, dnes oznámil, že v rámci svého evropského turné vystoupí poprvé v České republice. Måns reprezentoval svou zemi skladbou "Heroes", kterou představil milionům diváků a s 365 body soutěž vyhrál, což je třetí nejvyšší skóre v historii této hudební soutěže. Måns Zelmerlöw vydal 5. června 2015 své v pořadí již šesté studiové album. To nese název "Perfectly Damaged" a obsahuje celkem dvanáct písní, včetně vítězného eurosongu "Heroes".


První úspěchy v jeho kariéře přišly s rokem 2005, kdy se zúčastnil druhé řady švédské SuperStar, kde byl televizními diváky oceněn pátou příčkou. O rok později se stal vítězem taneční show Let´s Dance, následně získal hlavní roli v muzikálu Grease a obdržel nahrávací smlouvu, díky které mohl vydat své debutové album. Jeho předzvěstí byl singl "Carra Mia", jenž se dostal na první místo švédské singlové hitparády a také do finále národního kola Eurovize Melodifestivalen 2007, kde obsadil třetí příčku. Následovala debutová deska "Stand By For...", která se dostala až na úplný vrchol domácí hitparády a byla oceněna platinou.


V roce 2009 se podruhé zúčastnil národního kola Melodifestivalen. Soutěžní skladba "Hope & Glory" skončila v hlasování čtvrtá, o dost lépe se vedlo druhé desce "MZW", která byla zlatá a vyhrála prodejní hitparádu.


MÅNS ZELMERLÖW - foto 2

Måns není pouze interpret, prosazuje se i jako skladatel a moderátor. Loni vydal desku „Barcelona Sessions“ obsahující skladby ovlivněné například Coldplay nebo Bryanem Adamsem. Letošní rok se nese ve znamení nahrávky "Perfectly Damaged", jejíž vydání ohlásil elektronikou ovlivněný singl "Heroes", který přinesl již zmíněné první místo v soutěži Eurovision 2015.


Måns: "Vždycky jsem byl fanoušek obou soutěží – Melodifestivalen i Eurovision a vítězství byl můj absolutní sen! Pociťuji velkou vděčnost a už se těším na podzimní turné – bude to úžasné setkání se všemi těmi hrdiny napříč Evropou."


Vstupenky v prodeji od 3. 7. 2015 na www.ticketpro.cz. Cena 790 Kč.

Pořadatel: www.livenation.cz